Sedinte reusite (II)
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ni se intampla tuturor sa ne aflam prinsi in sedinte interminabile si sa ne intrebam ce rost avem noi acolo si cat va mai dura. Sau sedinte ce dureaza toata ziua, dar la final nu exista nici o solutie sau toate concluziile sunt pe langa subiect. Daca vrei sa tii o sedinta reusita e nevoie sa ai in vedere urmatoarele:
Citeste aici si partea I a articolului(http://www.askmen.ro/Sedinte_reusite__I_-a9430.html)
Nu exclude pe nimeni
Daca origanizezi o sedinta cu oamenii importanti, insa eviti sa inviti un anumit coleg pentru ca consideri ca este cam neinteresat in acea zi, faci o alegere gresita. Majoritatea expertilor suntin ca trebuie sa inviti pe toata lumea importanta pentru sedinta. Daca presupunerea ta se confirma, iar respectivul coleg este cu gandul in alta parte, il poti scoate treptat din discutie, decizii si daca totul se continua si zilele urmatoare, din proiect. Nu te pripi insa, si nu judeca dupa aparente.
Altfel, se va simti exclus din grup si i se va lasa impresia ca ideile sale sunt fara valoare pentru voi si companie.
Nu incurca autorii anumitor idei
Ideile bune din timpul unei sedinte sunt aducatoare de satisfactie si senzatia unei reusite. Fii atent la ideile bune si noteaza-ti mental cine este autorul ei. Nu face greseala ca in viitor sa atribui acea idee altui coleg. De asemenea, incearca pe cat posibil sa nu atribui grupului ideea unei anumite persoane. Acesta va fi dezamagit si va pierde interesul de-a participa si veni cu idei cat mai bune si cat mai multe. Este foarte usor sa pierzi un om care poate fi esential pentru proiectul respectiv.
Nu uita ca din timp in timp sa le recunosti meritele participantulor de elita, insa doar atunci cand este cazul.
Trage linie
La finalul unei sedinte de durata ai grija ca rezultatele sa fie subliniate si evidentiate clar pentru toti participantii. Nu face un raport de 40 de pagini. Nimeni nu il va citi. Rolul raportului de final este de a instiinta rapid pe oricine, chiar si neparticipant la sedinta, care au fost concluziile trase si ce decizii s-au luat.
Asigura-te ca o persoana organizata se va ocupa de raport si ca acesta va trimite raportul cat mai repede.
Daca trece o perioada prea mare de timp dupa o sedinta si primesti un raport, sunt sanse mari ca acesta sa nu mai fie citit.
Noutati