AskMen.ro » Diverse » Care sunt avantajele pieselor auto provenite din dezmembrari

Care sunt avantajele pieselor auto provenite din dezmembrari

Publicat: 26 Oct 2022 16:04

Problemele legate de functionarea sau estetica unei masini pot fi variate si costisitoare. In articolul de fata, discutam despre piesele auto din dezmembrari, respectiv cu ce avantaje vin ele pentru tine.

Preturi avantajoase

Pretul ar fi primul argument pentru care ai alege o piesa second-hand provenita din dezmembrari auto. Vorbim de un pret mai mic fata de piesele noi, uneori chiar si cu peste 50%, care sunt comercializate in magazinele de profil.

Asadar, daca esti in cautare de preturi mai avantajoase, arunca o privire pe site-urile cu piese din dezmembrari. Te poti bucura de calitate si de functionalitate la bani mai putini.

Piese originale functionale

Multe piese din dezmembrari sunt, de fapt, piese originale (OE) cu care masina iese din fabrica, respectiv piese OEM, adica piese manufactarate de diferite branduri auto consacrate, conform standardelor impuse de producatorul auto.

Desigur, poti pune in balanta si piesele auto aftermarket (AM) care sunt mai ieftine decat originalele (OE), dar mai scumpe decat cele provenite din dezmembrari.

Uzura usor de observat

Cel mai mult te vei teme de uzura piesei. O sa ramai surprins de faptul ca multe dintre piesele second-hand sunt intr-o stare chiar foarte buna. Asadar, vei gasi piese care mai pot functiona mult si bine pe o alta masina compatibila.

Ca sfat si buna practica, nu cumpara piese consumabile, ci orienteaza-te catre elemente de caroserie, ornamente, geamuri sau piese mecanice ale motorului. Lista este lunga si cuprinde mai tot ce are in componenta un vehicul, inclusiv elemente de interior sau componente electrice. Fa o simpla documentare dupa modelul tau de masina pentru a vedea oferta de piese provenite din dezmembrari.

Gama variata de piese

Ai o gama variata de piese, inclusiv piese exclusive, de pe masini rare sau de epoca, precum si de pe masini care au vechime mai mare de 10 ani. De asemenea, sunt la oferta multe piese auto originale care nu se mai fabrica. Daca nu vrei sa apelezi la piata aftermarket, solutia este sa incerci sa le gasesti la numeroasele centre de dezmembrari care au prezenta online sau chiar pe platformele populare de vanzari. Ai mari sanse de reusita, totul este sa cauti piesa de care ai nevoie.

Mai mult, gasesti usor si anunturi de piese pentru utilaje industriale, nu doar pentru autovehicule.

Compatibilitate cu autovehiculul

Daca vorbim de piese originale, care se gasesc destul de usor in centrele de dezmembrari, ele se vor potrivi cu exactitate pe modelul tau de masina, functionand la acelasi randament ca piesa originala care nu mai este buna.

Verificarea piesei pe care doresti sa o cumperi de la dezmembrari se poate face pe baza seriei VIN a vehiculului, respectiv a codurilor care exista pe piesa de care esti interesat. In acest mod, te vei asigura de compabilitate. Multe centre iti ofera si asistenta pentru a face alegeri corecte.

Sunt dese situatiile in care ai evenimente ce afecteaza bara de protectie a masinii. Partea buna este ca la dezmembrari poti gasi o bara auto originala fara a fi nevoie de ajustari suplimentare. In plus de asta, este foarte posibil sa gasesti elementul direct vopsit in culoarea masinii tale. Pe langa rapiditate, vei evita, astfel, costuri destul de mari cu vopsirea ei. De altfel, dupa cum deja stii, piesele noi vin vopsite intr-un strat de grund, asadar, nu in culoarea dorita de tine.

Negociere si garantie

Nu intotdeauna se intampla sa ai sansa de negociere a pretului, insa exista o mica probabilitate in aceste cazuri fata de magazinele auto care nu iti permit deloc sa faci asta.

Garantia este, evident, mai mica fata de un produs nou, insa este un aspect despre care trebuie sa stii ca poti beneficia. De regula, poate fi vorba de o garantie minima, de 30 de zile, dar se poate ajunge chiar si la 1 an. Unele centre de dezmembrari au chiar optiunea de a aduce piesa inapoi in cazul in care nu functioneaza corect, respectiv sa primesti banii inapoi. Vezi si in ce conditii.

Grija pentru mediul inconjurator

Sunt enorm de multe masini care sunt supuse, din diverse motive, actiunilor de dezmembrare. Practic, atunci cand cumperi o piesa provenita din dezmembrari, realizezi o forma de reciclare in domeniul auto.

In concluzie, aceste piese auto pot fi o varianta accesibila si fiabila care sa nu-ti consume tot bugetul si, in acelasi timp, sa te ajute in rezolvarea problemei pe care o intampini.

Sursa foto: Shutterstock.com